Hrníčkový recept od naší čtenářky Kristýnky: „Bublanina, kterou milují úplně všechny mé vnučky, musíte vyzkoušet!“

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 500




Dnes Vám přinášíme recept od naší čtenářky Kristýnky, jedná se o jednoduchou hrníčkovou bublaninu, kterou milují její vnučky a ihned po upečení se po něm pouze zapráší!

Příprava je velmi jednoduchá a zvládnete ji za 15 minut! Pojďme na to!

Garantujeme Vám, že si tento koláček zamiluje celá vaše rodina!

Budeme potřebovat:

– hrnek 250 ml

  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 2 ks vanilinový cukr
  • 1 ks kypřicí prášek
  • 1 hrnek mléka
  • 3 ks vajec
  • ½ hrníčku oleje
  • meruňky, třešně nebo jiné oblíbené ovoce

Postup receptu:

Těsto si připravíme tak, že si smícháme „suché“ a „mokré“ ingredience.

V jedné misce si smícháme mouku s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Ve druhé misce si metličkou utřeme vejce s mlékem a olejem.

Potom do mouky vlijeme mokrou směs a vymícháme si vláčné těsto.

Plech vysteleme pečícím papírem nebo důkladně potřeme olejem.

Vylijeme těsto, poklademe oblíbené ovoce a pečeme přibližně 25 minut při teplotě 180oC.

Po upečení můžeme hrníčkový koláček posypat moučkovým cukrem, případně přidat kopeček šlehačky nebo zmrzliny, dozdobit meduňkou.

Dobrou chuť a naší čtenářce děkujeme za vydatný recept a fotografii!

Pokud se Vám článek líbil nebo jste se dozvěděli něco nového sdílejte jej, nebo podpořte Like-om.

Čím více sdílení, tím větší motivace pro nás, písát dobré správy každý den.

Napíště nám komentář! Vaše názory jsou vítány.

zdroj: dobrespravy.eu



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *